Om 8 uur ‘s ochtends werd ik gebeld door Ted: “Je ligt vast nog in bed, maar we zijn nu in het ziekenhuis en Loïs heeft al volledige ontsluiting.”
Nee, ik lag niet meer in bed, dus ik sprintte weg bij kantoor en was gelukkig ruim op tijd in het ziekenhuis. Waar ik chaos verwachtte, maar waar een totaal relaxt stel in de verloskamer lag.

Zo bijzonder om te zien hoe helder en nuchter Loïs was en bleef. Maar ook Ted was heel rustig en deed wat ie kon. Tegendruk geven op de onderrug bij de weeën, of even een bemoedigende kriebel over de handen van zijn vriendin. Af en toe een blik naar elkaar waar zo veel van af te lezen was: ze waren er klaar mee, hun kleine meisje mocht nu wel komen!

Zoveel rust en zoveel kracht. Dat is was ik zag en kon vast leggen. Toen ‘kleine’ Fae Louen eindelijk ter wereld kwam werd ze meteen gecontroleerd en in de gaten gehouden. Maar alles was goed, en toen mocht ze lekker met haar papa en mama knuffelen.